– Får idoler som musikklærere

– Vi er ganske store fans av Honningbarna alle sammen, så det er helt rått at vi får muligheten til å lære fra dem! Det sier Leah Røkke, som sammen med resten av jentene i punkbandet «Hudkreft» har meldt seg på Munos Artistprogram i høst.

Leah var en del av Munos Artistprogram også i fjor, og anbefalte de andre jentene i bandet å søke. – Jeg har fortalt de andre jentene om artistprogrammet før, og i og med at vi er nye som band blir det veldig fint med litt veiledning, sier Leah. Ekstra spennende er det at to av heltene fra Honningbarna i år er instruktører både i Asker og i Oslo.

Som utøvende musikere er jentene i «Hudkreft» relativt nye, men de har lenge hatt et sterkt forhold til punkens- og rockens verden. – Jeg var 10 år og deltok på Ung Lyd-festivalen i Asker. Jeg hadde hørt litt på Metallica, men var ikke spesielt fan av verken punk eller rock. Men når Honningbarna kom på scena ble jeg helt sjokka, og har elsket dem siden, forteller Leah Røkke. De hardtslående punkerne fra sørlandets hovedstad har gjort seg bemerket på den norske musikkscene i flere år. – Det er musikk som man kan go crazy til, og en av de største konsertopplevelsene i mitt liv, sier Leah.

Jentene begynte å spille sammen bare for noen måneder siden, men punkbandet «Hudkreft» er allerede godt i gang med å skrive sitt eget materiale. «Hudkreft» består av Leah (gitar/vokal), Ada (gitar), Smirna (bass) og Stella (trommer), og i høst er de blant mange unge lovende musikere som deltar på Munos Artistprogram.


Har du lest om MUNOs Artisprogram på Elvefestivalen?

Få gratis prøvetime ENKELT

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.