MAP-bandet Hudkreft hadde nylig en studiohelg der de spilte inn et superhemmelig prosjekt – bli med inn i studio og se hvordan det gikk.

Hudkreft er en gjeng med fire 18-åringer som har spilt sammen siden 2016, og har vært en del av MUNOs Musiker og Artistprogram siden starten. De har tidligere gitt ut fire singler, én EP, og jobber nå med sitt nyeste hemmelige prosjekt.

Av koronahensyn har bandet selv filmet og fotografert opplevelsen, så alt du får se her er autentisk engangs- og mobilkamera-morro. Da blir gjerne noen av bildene litt sånn:

Første Låt

Stella på trommer, Leah på gitar og vokal, Roksana på gitar og Johannes på bass, starter lørdagen med å komme til litt forskjellige tider. Stella bor nærmest, så hun kommer senest.

Produsent Simen Følstad Nilsen (Honningbarna, Aiming for Enrike) sitter klar med kaffen, og har allerede rigga opp hele studio – noe som fort tar litt tid når et helt band skal spille inn. De har valgt å ta opp alle instrumentene på én gang, og heller finjustere når det grunnleggende er på plass, dermed er det viktig at alle er godt forberedt og motiverte. Gjengen er enige om at de sikkert hadde hatt godt av et par øvinger til, men at det kommer til å ordne seg.

Mer tips om akkurat dette og andre studiorelaterte saker finner du her.

Etter en kaffekopp er de klare til å rocke, og er relativt motiverte til å sitte i samme rom de neste 10 timene.

Lunsj

De neste fire-ish timene går med til ganske intens spilling av samme låta på repeat, og alle begynner å kjenne på frustrasjon og lavt blodsukker. Dette er jo noe som er nødt til å skje i en sånn sammenheng, og det er viktig å gjøre noe med det før alle blir uvenner. I Hudkrefts tilfelle er det som regel lunsj som som er løsningen. På dager som dette er det ofte junkfood som gjelder, og de ender stort sett opp med et studio fylt med frityr-lukt. Denne dagen er intet unntak.

Her ser vi blant annet et klassisk tilfelle av junk-trøtthet, og en lur er også helt innafor for å bedre stemningen. Dette er en av mange grunner til at Stellas beste studiotips er å ha på komfortable klær (og en god deodorant). Når alle har kommet seg etter fettet, er det på tide å spille videre.

Andre Låt

Etter å ha spilt inn en låt til, og blitt svette og litt sure på nytt, skal alle effekter og detaljer på plass i begge sangene. Det er fort gjort å komme med masse ideer og visjoner underveis i prosessen, men det blir gjerne litt klønete å skulle prøve de ut midt i innspillingen. Hudkreft pleier derfor å skrive ned alt så snart det dukker opp i hodet, for å så teste det på slutten. Her er det viktig å virkelig prøve ut alle ideer, for man vet aldri hvordan det faktisk kommer til å høres ut. Denne runden ble det blant annet bestemt at trompet ikke hører hjemme i en pønkelåt, men at kubjelle alltid fungerer.

Peace Out!

Gjengen har hatt en lang, morsom og slitsom dag, og nå er det på tide å si peace out! Helgens produkt vil være tilgjengelig på streamingtjenester en gang i løpet av 2021, men mer enn det får vi ikke si! Om du allikevel har lyst til å høre hva Hudkreft driver med, kan du sjekke dem ut på Spotify.